De stad Billund, Denemarken

legoblokjes

Legoblokjes zijn een van het bekendste en populairste speelgoed ter wereld. Lego System A/S is een Deense speelgoedfabrikant die in Billund is gevestigd. Zij is het meest bekend voor de vervaardiging van speelgoed met de Lego-merknaam, meestal bestaande uit in elkaar grijpende plastic stenen in een reeks van verschillende kleuren. De Lego Group heeft ook verschillende themaparken gebaseerd op hun thema, waaronder Lego City USA in Billund, Denemarken, en Lego Cruisand in Florida, USA.

Er zijn veel gebieden van Lego City die in Legoblokjes zijn verwerkt, waaronder de luchthaven, het metrostation, het winkelcentrum, het park en het platteland. Lego City is de meest complete speelgoedset op de markt, en er zijn vele andere Lego-accessoires verkrijgbaar zoals actiefiguren, speelsets, minifiguren, bouwblokken en zelfs autos en vrachtwagens. Legoblokjes hebben een grote doorverkoopwaarde, aangezien de prijs stijgt met de populariteit. Daarom is Billund, Denemarken een belangrijke groothandelsbestemming voor Lego en ander Lego speelgoed geworden, met detailhandelaren uit Europa en Amerika. Veel van deze leveranciers bieden gereduceerde prijzen, vaak 50% onder de normale detailhandelsprijzen.

LEGO is ook bekend om hun handelsmerk Legoblokjes, die geen verbindingen hebben. Ze worden gemaakt door kleine, afzonderlijke, gebroken steentjes te nemen en die aan elkaar te passen met in elkaar grijpende lipjes, die samen de steen vormen. De stukjes passen dan gemakkelijk in elkaar, doordat de lipjes heel gemakkelijk in elkaar kunnen klikken. Andere populaire accessoires zijn Lego city daken, lego vrachtwagens, noppen, minifiguren, wieldoppen, maar ook het bakstenen gebouw zelf.

De stad Billund, Denemarken

MENU
RATING

childrenstoys

® eenbezigbijtje.nl - All Rights Reserved.
MORE INFO